Made in Sweden

Logga garderobe made 1

”Made in Sweden” är det inte många företag som kan skylta med längre, speciellt inte inom konfektionsbranschen. GareDeRobe designas, utvecklas och produceras i Sverige. Design och utveckling har under alla år skett i Askim utanför Göteborg hemma hos Ingrid Pettersson. Nu sker också all produktion där. Alla våra jackor är handsydda och framtagna för bästa kvalité och passform.

Från jeans till jacka!

Ingrid satte sig framför sin symaskin 1949 när hon var 5 år gammal. Där trivs hon som allra bäst, även idag. Ingrid är direktris dvs. kvinnlig skräddare. Något hon känner är viktigt att framhäva. Att vara designer är att vara en uppfinnare, hjulet är däremot redan uppfunnet men hantverket består. Idag tolkar vi och gör redan gjord design till vårt eget. Därför är det viktigt att hitta sin egen stil och hålla fast vid den. Ingrids motto har alltid varit passform som framhäver kvinnan i plagget och hållbarhet både inom design och kvalitet.

Alltid lite före – Jeansboden

jeansboden

På 70-talet blev jeansen ”streat wear” och ett ungdomsmode. Jeansen gick från att bara vara arbetskläder till något som sitter på alla. Ingrid som alltid varit med och lite före öppnade julen 1971 Jeansboden på Chalmersgatan i Göteborg. I butiken sålde de egentillverkade jeansen JB Ripper! 1974 flyttade butiken till Stallgården på Kyrkogatan. Där låg butiken fram till 1982 då jeansbyxan fanns på var mans ben.

Nu gör jag allt jag lärt mig fast tvärt om!

GareDeRobe startade med Ingrids lust till vackra kläder för kvinnan. Ingrid säger att ”min mamma lärde mig mycket” varav ett var att vårda mina kläder väl. Att ha kläder som håller i stil och kvalitet år från år. Sedan starten 1994 står GareDeRobe för kvalitet, stil, lust och uttrycker en klassisk trend som varar år från år. Precis som namnet syftar till ska kläderna vara byggstenar i garderoben. Favoriter man alltid kan plocka fram i alla sammanhang.

Style by Gunilla Stolpe

Tillsammans med göteborgsprofilen Gunilla Stolpe, har hon sedan 1994 till 2014 tagit fram en kollektion under namnet GareDeRobe samt Style by Gunilla Stolpe. Alla kläderna producerades i Borås. Idag sker all produktion i Göteborg med några undantag i Borås. Idag har vi varumärkena GareDeRobe och Secrets of Style

Här är Gunilla i en av GareDeRobes favoriter modeller Darling

Powerkläder

GareDeRobe är Powerkläder, kläder som du känner dig stärkt av sa en av GareDeRobes kunder

Genom att det är välskräddade kläder som sitter bekvämt och framhäver dig så att du kan göra intrycker känner du att du är stark att ta i tur med din vardag, om du ska hålla en föreläsning eller bara gå till banken.

En typisk GareDeRobekvinna är en affärskvinna som behöver plagg i hög kvalitet med superb passform som hon kan känna sig säker i. GareDeRobes kund är aktiv, arbetar, reser och representerar ofta. Hon uppskattar att plaggen är lättskötta, fungerar till vardag som fest samt är bekväma.

GDR_garderob

Från början såldes jackorna i en egendesignad röd garderob som lånades ut till butikerna. Näthandel eller från början postorder var också något som Ingrid hade en extra önskan att sälja sina kläder genom. På den tiden var det stor skepticism kring näthandel men idag har GareDeRobe som många andra butiker en bra försäljning via nätet.

Idag servar vi våra favoritkunder på följande sätt:  Vi poppar-up lite då och då, just nu har vi lagerutförsäljning på Storgatan 39  i Höganäs.

Det är mycket populärt att komma och hälsa på mig och min dotter Karin i vårt Showroom i Askim. Här kan du i lugn och ro shoppa din favoritjacka eller varför inte vår senaste succé cashmere poncho med vår egna Swarowski trollslända!

2 kommentarer Lägg till din

  1. Ulla-Mätha Cederhage skriver:

    Åhhh för ngr åt sedan handlade jag hos er o var mkt nöjd o har flyttat bytt liv o ”glömt bort” Så roligt att bli påmind…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s