Advents Quiz 2020

GareDeRobe:s advents Quiz är tillbaka!

Var med fram till jul och ha chansen och vinna en jacka från GareDeRobe

Tävlingen finns på Facebook och Instagram Varje dag under advent (1-24 dec) läggs en ny fråga ut. Du är med och tävlar om du svarat på alla frågor antingen på Facebook eller Instagram. Du kan även maila svaren t o m den 27 dec till info@garederobe.se

Vill du ge bort en jacka i julklapp?
Så handlar du
Showroom: Vi har ett showroom i Askim men pga Covid-19 tar vi ej emot.
Webbshop och från FB: SMS:a din beställning till 0705-284944 – GLÖM inte storlek och adress.
Vid orderkonfermation betala via SWISH 1235790332 eller BANK-GIRO 5913-3884. Vi levererar inom 5-7 dagar med PostNord. Fraktfritt vid köp över 1000:- Frakt 50:-

1 december

Jackan på bilden heter Hunter.

I boken om Snövit och de sju dvärgarna fick jägaren i uppdrag att komma med Snövits hjärta i en Ask till drottningen. Hur löste jägaren uppgiften?

2 december

Jackan på bilden heter ” Pink Braid”

Braid betyder fläta! Vad är det för skillnad på en fransk fläta och holländsk fläta?

3 december

Vouge är en av världens äldsta publikationer. Här på bilden har jag gjort ett fotomontage med en av GareDeRobes jackor som vi kallar Rasberry.

Vilket år publicerades den första Vouge?

4 december

Vita orkidéer har varit mycket populära de senaste åren. Precis som med GareDeRobes jackor har de väldigt lång livslängd om man sköter dem väl. Ett bra tips på att få din jacka att hålla längre är att vädra den istället för att tvätta den.

Fråga?

5 december

Blåbär är riktigt gott det växer rikligt i hela Sverige. Blåbär används som sylt och i pajer och bakverk. Visste du att man även kan färga ylle med blåbär!
Våra blåbär skall inte förväxlas med Amerikanska blåbär som är en annan sort
Vet du vad våra europeiska blåbär heter på engelska?

6 december

Denna jacka heter Ruth. Ett schack bräde har 64 rutor.

Hur många rutor finns det i ett Suduko?

7 december

A-wop-bop-a-loo-mop-a-wop-bam-boom! Började en känd sång från 50-talet! Sången bär samma namn som jackan!

Vad heter jackan och vem sjöng den kända sången?

8 december

Rosa och rött hör julen till och många färger har fått sina namn från blommor och tvärt om. Den här jackan kallar vi Fuchsia efter färgen!
Det som är så speciellt med fuchsia är dess blomma, som är väldigt karaktäristisk till utseendet och verkligen fångar ögat.

Hur brukar man förklara att en fuchsia blomma ser ut?

9 december

Renar har verkligen börjat trenda som julpynt! Denna jacka heter Red Deer. Rudolf är en annan väldigt känd ren . Vad heter de andra renarna framför Tomtens släde enligt låten?

10 december

Ett land som gjort rutigt till sitt måste väl vara Skottland. Skotskrutigt finns i mängder med kombinationer! När man pratar om Scotch så tänker olika människor på olika saker alltifrån marmelad till tvättsvampar. Denna jacka kallar vi för Scotch.

Vad skall enligt brittisk lagstiftning en whisky uppfylla för att få kallas för Scotch?

11 december

Obsession är bland annat namnet på en känd parfym. Obsession kännetecknar besatthet, åtrå, glöd och passion! Mönstret till den här jackan kallar vi obsession för att den sitter bra på alla och framhäver det bästa hos alla kvinnor!

Nämn en kvinna/ Hollywood stjärna vars figur män varit besatta av och som satt standarden för vad en timglaskropp är! Hon var bland annat väldigt förtjust i diamanter.

12 december

Handarbete är något som är väldigt viktigt för oss på GareDeRobe och det mesta göra vi själva. Allt ifrån plagget, till fotografering till modellandet till marknadsföring. Våra jackors namn brukar anspela på något som påminner om plagget! Jackan har en handvirkad kant. Vad heter jackan?

13 december

Klicka på länken nedan så kommer du till ett inlägg där vi berättar om Ingrids symaskin. Vem och vilket år togs det patent på symaskinen?

https://garederobe.wordpress.com/…/lucia-ljuset-kommer…/

14 december

Enheten för tryck/Pascal har givit namn till denna jacka! Idag söker vi ett ord som betyder att samma ord har fler betydelser som tex ordet tryck som både kan vara en handling och ett objekt 👻 vad är ordet?

15 december

Ingrid har haft en lång karriär i klädbranschen. När Ingrid började sin karriär var polyester en nymodighet! Det gick från lätta material till tung denim på 70- talet till att bli sportiga profil kläder på slutet 80- tal och början på 90-talet och till slut vackra tyger från Italien mfl på 2000- talet med GareDeRobe. Vackra och hållbara material går som en röd tråd genom Ingrids liv. Man kan göra kläder av naturfiber eller konstgjorda fiber. Hur tillverkar man polyester?

16 december

Att ha på sig en GareDeRobe jacka är som att ta ett vitaminpiller du blir glad och stärker ditt immunförsvar ” var det en kund som lite skämtsamt sa. Under året har vi läst mycket om olika vitaminer och många kommer i brus form. Varför är det viktigt att få i sig extra D-vitamin under vinter halvåret? Jackan på bilden heter Brus- jeans och är en tuff jacka precis som en vitamintablett

17 december

På bilden ser vi en Quiltad jacka med tillhörande kjol. Den här typen av kviltat tyg finner vi ofta i Italienska herrjackor men ordet Quilt får en även att tänka på Amerikanska lapptäcken. Vad är kviltnings tekniken egentligen?

18 december

Det krävs minst 100 000–150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna 1 kg torkad saffran. Saffran är gott i fisksoppa vad heter fiskarten Kummel med ett annat namn?

19 december

Vad är väl en bal på slottet frågar sig Askungen i Disneys film när hon inte får följa med på balen enligt de elaka styvsystrarna. Vad heter dessa systrar?

20 december

Fyra dagar kvar till Jul och dags att börja fixa med jul maten. I Sverige är det julskinkan, sillen och laxen som är monumentalt men vad äter man på ett brittiskt julbord?

21 december

22 december

Sammet är ett vävt tyg, vars rätsida täcks av en tät, kort lugg. Tekniken för att väva sammet är mer än 800 år gammal. Black valvet är en världs hit från 1989 vad hette sångerskan?

23 december

Jackor i all ära men så här i vintertid finns det ngt bättre än att krypa in i en cashmeretröja? Kashmir är en provins i Indien där ullen sägs här komma ifrån och är den nordligaste av Indiens provinser till vilka länder gränsar Kashmir?

24 december julafton

GareDeRobe startade 1994 och var aktiva med två kollektioner per år fram till 2014 sedan dess tar vi emot ”by appointment” där vi bla säljer de jackor du sett i Quizen. Numer vi syr oxå upp exklusivt för dig! En kollektion bestod av ca 20 plagg hur många olika modeller av jackor har vi producerat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s